“Geen tijd is geen prioriteit. Deze tekst hangt op onze koelkast en is toepasbaar in diverse situaties, maar zeker in ons huwelijk. Heel praktisch!”. Aan het woord zijn Frits en Nancy over de tijd voor elkaar nemen.

48d2dbdd-8f1e-4818-b7e6-985e3c73aa67

“Een aantal jaren terug zijn wij naar een weekend van ‘Ruimte voor je relatie’ geweest. Een aanrader! Wat wij onder andere nog steeds gebruiken is het ‘plan van aanpak’ wat je aan het einde van een weekend opstelt. Af en toe raken we de koers even kwijt, maar omdat we destijds alles concreet hebben opgeschreven komt het toch altijd weer boven water.
Dus tip 1: ga gewoon eens mee met zo’n relatieweekend. Nooit verkeerd. Je komt altijd weer tot nieuwe inzichten.

Tip 2: schrijf de actiepunten voor jullie relatie concreet op. Zo ben je doelgericht en heel concreet bezig. Één van onze actiepunten was/is: tijd samen. Zo spraken wij af elke week sowieso één avond vrij te plannen voor ons samen én per week een activiteit samen te bedenken. Dit laatste doen we om de beurt. Het hoeft soms niets te kosten en kan veel simpeler zijn dan je denkt.
Zondag spreken we altijd de week door en dan komen deze punten ook aan bod. Gewoon eens proberen maar? Geen tijd is geen prioriteit..!”