Ben je dit jaar begonnen met goede voornemens? Of heb je gedacht: “Dit jaar even niet?” Ik heb dit jaar weer een jaarthema gekozen. Vorig jaar was dit het werkwoord ‘vieren’ en dit jaar ga ik aan de slag met het woord ‘zien’. Een mooi thema voor mij. Ik kan soms snel of vluchtig leven. En dan vraag ik mij af: “Zie ik jou, echt?”

Afbeeldingsresultaat voor in de ogen kijken

 

Elkaar in de ogen kijken

Dit ‘zien’ heeft volgens mij ook te maken hoe God naar ons kijkt. “Ik onderwijs je, en leer je de weg die je moet gaan. Ik geef raad en Mijn oog is op jou.” naar psalm 32:8.

God zegt tegen jou en mij: “Ik zie jou!”. Vanuit die liefde van God heb ik het voornemen om één keer per dag Hans en mijn kinderen diep in de ogen te kijken. Ik zie je als het goed gaat met je en je blij door het leven gaat, maar ik zie het ook als je het even niet meer weet. Ik zie je als je spreekt en ik zie je als je zwijgt.

En ik moet je zeggen … het is best lastig om dat elke dag even te doen… de ander echt te zien. Had ik niet gedacht. Toch wil ik het vasthouden, omdat ik merk dat het heel veel oplevert. Weet je wat? Oprechte aandacht voor de ander, maar ook oprechte aandacht voor mijzelf. Ik sta aandachtiger in het leven en dat geeft elke dag mogelijkheden voor contact en meer nog, voor een ontmoeting.

Een korte blog van PrePair-teamlid Jeanette.