‘We hebben elkaar opnieuw ontdekt’

Enkele reacties van deelnemers aan eerdere weekenden.

“We hebben zoveel geleerd!”

“Afgelopen mei deden wij mee aan het PrePair weekend. In eerste instantie waren we een beetje sceptisch; is dit wel echt iets voor ons? Tijdens het weekend werd onze scepsis volledig weggenomen. We hebben zoveel geleerd van elkaar en van de stellen! Een voorbeeld is dat we onze verwachtingen uitspraken richting elkaar, dit was erg verhelderend en gaf dieper inzicht in elkaars persoonlijkheid en levensverhaal. Vooral de inhoudelijke studies en daarna de tijd samen waren erg zinvol. Je had voldoende input – mede door de openheid van de stellen –  om over door te praten en het is echt goed om even volledig met je relatie bezig te zijn in plaats van altijd tussen de bedrijven door. Daarnaast is het een heerlijk geniet weekend qua eten, leuke verrassingen en locatie. Aanrader dus!”

Deelnemers PrePair weekend – Mei 2016

Goede handvatten om te bouwen en het gewone leven weer in te gaan

Wij vonden het heel waardevol! Het heeft ons meer inzicht gegeven in elkaar en in ons huwelijk. We hebben goede handvatten gekregen om te bouwen en het gewone leven weer in te gaan.
Dat we elkaar van God gekregen hebben, hebben we ook echt gezegd tegen elkaar en tegen God, dat is heel mooi.
De planning is top, het weekend zit goed in elkaar. Er hangt een ongedwongen sfeer. De voorbeelden uit jullie eigen relatie waren goed en herkenbaar.

Peter en Lydia Stam

We moeten ervoor blijven waken dat we niet langs elkaar heen leven.

Door de drukte, stress en oververmoeidheid van alle dag waren we een beetje vergeten waarom we ook alweer van elkaar houden. Door de tijd die we dit weekend hadden om te praten, tot rust te komen en bij te slapen hebben we elkaar echt weer gevonden.
We weten weer van elkaar waar we mee bezig zijn en wat/hoe we denken.

De hele opzet sprak ons aan: de input die je krijgt, de ruime tijd om te praten, een romantisch diner, de liefdesbrieven die we met tranen in onze ogen hebben gelezen, het plan van aanpak om dit vast te houden. Het was super!
We hebben elkaar weer echt leren zien zoals we zijn. We moeten ervoor blijven waken dat we niet langs elkaar heen leven. Daarnaast zien we elkaar weer zoals God ons ziet en dat geeft zoveel rust!

Deelnemers van het Relatieweekend in februari 2013

Diner voor twee was het hoogtepunt

Het was lekker een weekendje weg – samen praten over onze relatie – even weer de puntjes op de “I” zetten. Het diner-voor-twee was voor mij het hoogtepunt. Verrassend. Super verzorgd! De ontmoeting met andere echtparen was heel verrijkend voor me. Ik heb weer beseft dat God nummer een moet zijn in mijn leven en mijn huwelijk. Het was een moment van bezinning en opnieuw toewijding aan elkaar en aan God, met name door de gesprekken die we als partners met elkaar hadden.

Deelnemers Relatieweekend 2012