Begeleiding en nazorg

Na het PrePairweekend. Hoe nu verder?

Veel stellen ervaren een PrePairweekend als een positieve impuls in hun relatie en als een goede voorbereiding richting hun huwelijk. Meestal zijn er wel één of twee thema’s waarmee stellen aan de slag willen. Zodra je thuis komt, zijn daar echter weer de zaken van het gewone leven die de aandacht vragen. Hoe veranker je dan die leerervaringen van het relatieweekend en hoe houd je je goede voornemens vast en stimuleer je elkaar om te groeien?

Plan van aanpak

Tijdens het weekend motiveren wij jullie om het ‘vervolgtraject’ handen en voeten te geven. Soms is het reserveren van één avond per week voor jullie samen of een heerlijk avondje uit, al voldoende.
Misschien loop je tijdens het weekend tegen dingen aan waar je samen niet uit komt. Dan is het goed om hulp te vragen bij goede vrienden, het pastorale team in je gemeente of misschien bij een hulpverlener.

Wat kunnen jullie van ons verwachten?

Tijdens het weekend krijg je naast de studies en vragen de mogelijkheid om met één van de gespreksechtparen één of meerdere persoonlijk gesprekken te hebben. Deze gesprekken hebben we gewoon tijdens de maaltijden of andere ‘vrije momenten’ en hierbij kunnen wij doorspreken over wat relevant is in jullie relatie.

Als vervolg op het PrePairweekend bieden wij daarnaast, wanneer jullie eenmaal getrouwd zijn, relatieweekend, relatietrainingen en vervolgdagdagen aan. Wil je daarover meer informatie? Kijk dan eens op de website van Ruimte voor je Relatie.