Maak kennis met Hans en Jeanette

Hans en Jeanette de Korte

Dit jaar zijn wij 20 jaar getrouwd. Daar zijn we dankbaar voor en ook wel een beetje trots op. Want laten we eerlijk zijn… wie weet nu eigenlijk echt wat ‘Ja, ik wil…’ in de praktijk van elke dag gaat betekenen. Het belangrijkste dat we in die jaren geleerd hebben is ‘onvoorwaardelijk liefhebben’.

Wij hebben tijd nodig om bij elkaars hart te komen

Het ‘onvoorwaardelijk voor elkaar gaan’ is een sterke kant van ons huwelijk. Wij zijn een team, staan achter elkaar en zullen elkaar niet laten vallen. Een zwakke kant in onze relatie is dat we allebei heel goed ‘eigen ondernemer’ zijn. Wij zijn graag onafhankelijk en we kunnen meestal heel goed onze eigen boontjes doppen. Als we niet uitkijken zijn we goede kameraden of prima collega’s, maar geen geliefden. We hebben steeds opnieuw tijd nodig om bij ons eigen hart en elkaars hart te komen.

Jeanette (1972): “Hans is heel gelijkmatig en daarmee betrouwbaar. Hij reageert secundair, ik primair. Soms stelt hij vertragende vragen, wat ik enerzijds héél irritant vind, maar wat wél vaak chaos voorkomt; met mijn tempo veroorzaak ik vaker brokken. Daarnaast kan Hans veel beter onvoorwaardelijk liefhebben dan ik. Door zijn liefde heb ik veel over God geleerd. In zijn trouw echoot iets van: Ik zal zijn wie Ik zijn zal.

Hans (1973): “Jeanette is impulsief, creatief en staat heel gunnend in het leven, en kan genieten van andermans geluk. Als ik een middag kan surfen, is ze oprecht blij voor me, ook al hebben we het druk. Ze is mensgerichter dan ik; vertel ‘t mij maar als er iets is, want ik zie het niet.

Het huwelijk: een veilige plek waar je mag groeien

Wij hebben twee kinderen, Mark (1999) en Anne Roos (2001). Doordat we zelf vader en moeder werden, hebben we veel van God en Zijn ‘ouderschap’ geleerd. Hij heeft ons als kinderen aangenomen en met eindeloos geduld en liefde helpt Hij ons te groeien. Dat is ook de reden dat we graag in huwelijken investeren en deze stichting hebben opgezet. Wij geloven dat het huwelijk een veilige plek mag zijn, een gemeenschap waar je mag groeien. Tijdens het PrePair weekend krijg je van ons belangrijke principes en handvatten waardoor je jezelf en elkaar nog beter leert kennen. Ook mag je van onze ‘fouten’ leren.