Maak kennis met Warner en Maaike

Warner en Maaike Boon

Hobby

Wij vinden het getrouwd-zijn tof. Eigenlijk is het een soort hobby van ons. Stel, je hebt als hobby modelbouwen. Je geniet van je eigen resultaten en je wordt geïnspireerd door andermans resultaten. Soms sta je voor ingewikkelde uitdagingen en je bent gefrustreerd als het even niet lukt. Je bekijkt de situatie  van diverse kanten en vervolgens, hopelijk met nieuwe inspiratie, probeer je het nog eens. En soms, zomaar, dan heb je iets te geks te pakken! … en soms crasht het en bleek het een hopeloos fout plan.

Eigen-wijsheid & God’s wijsheid

Wij zijn alweer sinds 2006 getrouwd.  Hele gave jaren en regelmatig ook best intensief. In de eerste jaren hebben we veel gekibbeld over suffe dingen in het huishouden. Allebei waren we ervan overtuigd dat zoals het vroeger thuis ging het het allerbeste was! We hebben geleerd (en blijven leren) dat ons eigen gelijk minder belangrijk is dan onze relatie. We leren onszelf opzij te zetten en God en de ander op de eerste plek te zetten, dat vinden we inspirerend. Zeker ook omdat we zien dat – àls wij onszelf op die manier opzij kunnen zetten – het leven dan ook echt leuker is!

Door gesprekken met zowel stellen als singles groeide in ons het verlangen om onze passie voor het huwelijk uit te breiden en anderen te helpen een reëel beeld te krijgen van wat een partnerrelatie in houdt en hoe je je relatie kunt versterken.

Warner:

Maaike is een bezinner. Ze laat dingen lekker over zich heen komen en vindt er na een tijdje wat van. Dat betekent dat ze heerlijk relaxed en doordacht op dingen kan reageren en tegelijk betekent dat vooruit denken. Als ik iets wil doen, moet ik het even ‘in de week leggen’ omdat ze er anders niet zo snel in mee kan komen. Ze heeft een sterk organisatorisch vermogen, heel handig en het zorgt soms voor spanningen omdat ik dat minder heb en dingen soms meer op zijn beloop laat. Daarnaast is ze eerlijk zonder bot te zijn en houdt ze erg van droge humor en goede gesprekken, leuke combi!

Maaike:

Warner is een actief persoon. Hij zoekt bij mensen naar het diepe gesprek. Door zijn relaxte en open houding voelen mensen zich bij hem vaak snel op hun gemak. Hoewel ik Warner hier om bewonder, is zijn actieve en sociale gedrag ook lastig voor mij omdat ik hem daar niet in kan bijbenen. Inmiddels probeer ik het ook niet meer. Af en toe laat ik hem alleen gaan en op andere momenten ga ik met hem mee. Ik vind het heerlijk om samen te praten over zinnige en onzinnige dingen. De auto is voor ons een goede plek voor fijne en pittige gesprekken. Ik vind ons huwelijk een uitdaging die ik meestal met plezier, en soms op wilskracht en gebed, aanga.