PrePairweekend – voorjaar 2017

Vroeg in de middag komt het team bij elkaar om de opbouw te starten. Met een gezonde spanning en vooral zin om weer een gaaf weekend te beleven. De teamleden kennen inmiddels hun rol en taken en nieuwe teamleden worden snel bijgepraat en meegenomen. Alsof het nooit anders is geweest.

De eerste deelnemers van dit 6e PrePair-weekend verschijnen al vroeg en staan een potje te beachballen met elkaar terwijl het team de puntjes op de i zet. Dit weekend komen er 19 stellen bij PrePair om te investeren in hun relatie.

Leve de verschillen

Nienke en Ido starten het weekend en krijgen al vrij snel de zaal in beweging met een aantal kennismakingsactiviteiten waar op een subtiele manier al iets over de relatie wordt vertelt. Enige hilariteit bij cliché’s als “Bier of Wijn” bijna alle mannen anders antwoorden dan bijna alle vrouwen, en bij “Hotel of kamperen” ook zoiets gebeurt.

Na een stevige maaltijd is het starten met de avond ‘Waar kom je vandaan?’ en horen we hoe je achtergrond invloed heeft op iemands persoonlijkheid en onbewuste verwachtingen in een relatie nu. Velen babbelen nog lang na en de sfeer zit er goed in.
Buiten is een kampvuur ontstoken en men geniet van de gezelligheid, gesprekken, biertjes en het vuur.

Elkaar begrijpen en begrepen worden

Zaterdag trappen Hans en Liane af met een studie over communicatie . Theorie en praktijk helpen elkaar en iedereen moet lachen als Hans heel helder maakt dat communicatie-stijl op het werk “Touwen!” niet echt werkt thuis…
Maaike en Warner geven met landkaarten, diagrammen, afweergeschut en persoonlijke verhalen helderheid in hoe conflicten kunnen helpen dichter bij elkaar te komen.

Zaterdagmiddag tijd voor ontlading. Even fysieke actie volgens de formule: zien, luisteren, voelen en meer. Actie! Genieten om even uit het hoofd weg te zijn en lekker actief bezig te zijn.
Die middag de studie Seksualiteit, Theo & Wiljanne spreken alles open door met lekkere grappen voor de luchtigheid en theorie doorspekt met ervaringsverhalen voor de verdieping. Leerzaam en leuk!

Diner voor twee – speciaal en feestelijk

‘s Avonds tijd voor romantiek! Geweldig al die stellen die zich even chique hebben aangekleed voor een diner samen. Bediend door personeel en het PrePair-team en iedereen geniet. Na het ontzettend goede eten tijd voor opruimen. En spontaan ontstaat er nog een dansfeestje in de eetzaal, waarbij swingende stellen en opruimende teamleden en prachtige tijd hebben.  Opruimen was nog niet vaak zó leuk 🙂
Die avond ruimschoots tijd voor gesprek, wat muziek en spelletjes. Zeer fanatiek wordt er gespeeld alsof het leven er vanaf hangt.

Zondagmorgen enigszins brak aan het ontbijt, maar met een zeer goede sfeer. Ido en Nienke leiden een viering-gecombineer-met-studie ‘Samen geloven’ en nemen ons op een vernieuwende manier mee in de Bijbel en hun eigen zoektocht. Mooie momenten!

En dan is het na de lunch alweer tijd voor afscheid. Jammer, maar wat was het gaaf! Mooi om iedereen zo stralend weer te zien vertrekken!