Terugblik weekend 16 – 18 maart 2018

Vrijdag eind van de middag druppelden ze twee aan twee binnen bij conferentiecentrum De Glind in Barneveld: 22 verliefde stellen die op weg naar het huwelijk hun relatie graag nog even aan een apk willen onderwerpen (want: it’s better to prepair than to repair!)

‘Een rustpunt in de hectiek die op je afkomt als je wilt gaan trouwen: uitgebreid stilstaan bij de kern.’

Waar komen we vandaan?

Vrijdagavond ontdekten we meer over waar we vandaan komen. In letterlijke zin – er was zelfs een stel uit Groningen dat met alle liefde naar Barneveld afreisde! – maar ook: uit welk gezin kom je, en hoe heeft dit je gevormd? Giel-Jan en Coralie, één van de organiserende echtparen, vertelden hier meer over, aan de hand van sprekende voorbeelden uit hun eigen leven.

Na elke lezing was er ruimte voor de geliefden om elkaar nog eens extra diep in de ogen te kijken en de inhoud verder één-op-één te bespreken. Ook was elk stel aan een echtpaar uit de organisatie gekoppeld, wat mooie gesprekken en soms zelfs een doorbraak opleverde in de vorm van een eindelijk geprikte huwelijksdatum, een bekentenis of een feest van herkenning.

Na 21.00 uur lieten we de touwtjes vieren en was er ruimte voor een hapje, drankje en – voor wie wil – een spelletje. Aan het volume af te meten was 30 seconds favoriet. Leuk om te merken dat de verschillende stellen zich al na enkele uren helemaal thuis voelden bij elkaar!

‘Wij vonden dit weekend echt een verrijking voor onze relatie. De verscheidenheid qua stellen en de openheid van de leiding was inspirerend.’

Waar staan we nu?

Goede communicatie in een huwelijk is essentieel. En communiceren kun je leren! Het echtpaar Hans en Liane weet hier alles van. Op zijn werk hoeft Hans maar ‘Accu!’ te roepen en een mannelijke collega weet wat hem te doen staat: de accu geven. Maar naast Liane op de bank werkt het toch net even anders… Samen vertelden ze welke communicatielessen ze hebben geleerd.

‘s Middags gingen de aanstaande echtpaartjes naar buiten om via sport en spel te ontdekken of ze een beetje kunnen communiceren en samenwerken. Heerlijk, even het volle hoofd leegmaken en de spieren strekken!

Seksvragenbox

Na de buitenspellen konden de rooie oortjes uit het vet, want Theo en Wiljanne hielden een studie over seksualiteit, en bij hen weet je dat het persoonlijk wordt en dichtbij komt. Seks is prachtig, maar vaak ook best ingewikkeld. Er was ruimte om anoniem vragen te stellen in de ‘seksvragenbox’ en de openheid van Theo en Wiljanne werd door de deelnemers erg gewaardeerd.
Zaterdagavond, quality time! Lekker dineren met je lief. Bij romantisch kaarslicht doorpraten over wat er afgelopen dagen allemaal op je af is gekomen. Plannen smeden, misschien wel?

‘Ik heb geleerd dat samen God dienen niet betekent dat het op dezelfde manier moet.’

Waar gaan wij naartoe?

Op zondag gingen we tijdens een viering dieper in op de vraag: samen geloven, hoe doe je dat? Samen discipel van Jezus zijn is mooi, maar in de praktijk lastig, juist als je je geloof zo verschillend beleeft.

Enthousiast geworden?

Het volgende weekend is van 23 tot en met 25 november. Heb je trouwplannen, of wil je ontdekken of het tijd wordt om trouwplannen te maken? Wees welkom, we lopen graag een stukje met jullie mee!

‘Een rustpunt in alle drukte van bruiloft plannen, verhuizen en afstuderen!’