Ook dit PrePair weekend hebben met 16 stellen, waarvan er één stel al enkele maanden getrouwd was, een fantastisch weekend gehad in conferentiecentrum De Glind.

Vrijdag – Waar kom je vandaan?

De kennismaking op vrijdagmiddag leverde al hilarische situaties op waardoor de sfeer er goed in kwam. Op vrijdagavond zijn we aan de slag gegaan met het thema “Waar kom je vandaan?” door middel van de de lezingen “Levensverhaal” en “Identiteit”. Stellen mochten daarna hierover samen in gesprek gaan.
Mooi om te zien wat je hebt mee gekregen van ouders, vrienden en anderen om je heen. Tegelijkertijd ook pittig wanneer dingen mis zijn gegaan in je verleden en je samen moet nadenken over hoe hiermee om te gaan.

Zaterdag – Waar staan we nu?

De zaterdag bestond aan de hand van het thema ‘Waar staan we nu?” uit 3 meer praktische onderwerpen; Communicatie, Conflicten en Seksualiteit en daarnaast nog een actief middag programma buiten en binnen. Veel herkenning vanuit de stellen over de thema’s die tijdens deze lezingen werden aangesneden. “Gelukkig we zijn niet de enigen die communiceren lastig vinden en wel eens ruzie hebben!” We hebben de dag vervolgens romantisch afgesloten met het diner-voor-2.

Zondag – Waar willen we naar toe?

Zondagmorgen zijn we, na het ontbijt, gestart met een viering waarin “samen geloven” centraal stond. Naast een bezinning over het christelijke huwelijk, ook vol praktische handreikingen om samen je relatie met God vorm te geven. Het programma eindigde vervolgens met een plan van aanpak, waarin de stellen uitgedaagd werden om hun groeikansen en leerpunten om te zetten in concrete acties.

Gedurende het weekend heeft elk stel tijdens één van de maaltijden een gesprek gehad met één van de echtparen uit het team. Dit leverde mooie en leuke gesprekken op! Gaaf om te zien hoe enthousiast de stellen zijn om verder te bouwen aan hun relatie.

Enkele reacties na afloop …

“Wij hebben dit weekend ons hele hart aan elkaar laten zien.”

“Wij hebben goede en eerlijke gesprekken gehad.”

“Meer inzicht in mijn achtergrond geeft ruimte om elkaar meer lief te hebben”

“Gaaf dat jullie als team zo open zijn over jullie eigen relatie. Dat helpt om alles samen te kunnen bespreken”

“Het huwelijk is een geweldig avontuur, maar lang niet altijd makkelijk. God op nummer één houden”