Aandacht, Bemoediging en Complimenten…

Het ging bij mij niet vanzelf, mijn vriend complimenten geven. We hadden een testje gedaan uit het boek ‘5 talen van de liefde’ en ik was de klos want bij mijn vriend kwam er ‘positieve woorden’ uit. En dat was nu net iets waar ik ontzettend slecht in was!

Lastig hoor

Kritisch zijn lukte me wel. Ik zag gauw iemand z’n gebrek, perfectionistisch als ik was, was het niet gauw goed genoeg. Ik stond voor een enorme uitdaging! Mijn kritiek laten luwen en mijn bemoediging laten vlammen. Maar we stonden quitte want bij mij kwam er lichamelijk contact (knuffelen) uit. En dat was nu net iets wat bij mijn vriend niet vanzelf ging!

Flink bijgeleerd

Inmiddels zijn we alweer acht jaar getrouwd. En we zijn gegroeid. Mijn man is een geweldige knuffelaar geworden en ik voel me geliefd. En ik? Ik heb echt de waarde van positieve woorden geleerd. Ik vind het heel belangrijk om te zien wat mijn man doet en daar mijn dankbaarheid en waardering voor uit te spreken (wat fijn dat je de container bij de weg hebt gezet, ik heb er niet eens wat over gezegd, dank je wel!).

Doorgeschoten

Niet alleen mijn man maar ook anderen hebben er baat bij, al schiet ik nu ook wel eens door (naar onze dochter van 8 maand: ‘goed zo lieverd, je hebt goed gepoept!’).